.مهمترین روش ها در نگهداری گوشت از گذشته تا به امروز

در گذشته های دور که یخچال و فریزر در دسترس نبود بیشتر افراد مجبور بودند که گوشت خریداری شده را سریع مصرف کنند زیرا گوشت یکی از فساد پذیرترین مواد غذایی است که به سرعت فاسد می شود و بعدها از راه های دیگری برای نگهداری گوشت استفاده کردند هرچند که استفاده از این روش ها منسوخ شده و با پیدایش یخچال و فریزر این روش ها دیگر جوابگو نیستند اما برخی از عشایر نشینان هم چنان از این روش ها برای نگهداری گوشت استفاده می کنند . روش هایی که گذشتگان ما برای نگهداری از گوشت به کار می بردند عبارتند از:

خشکه گوشت

در این روش گوشت گوسفند آماده نگهداری را به قطعات نازک برش می دادند که بدون چربی باشد بعد با استفاده از نمک کاملا نمک پاشی می کردند و با عبور دادن چوب یا طناب از وسط گوشت آن را در معرض هوا قرار می دادند که گوشت شروع به خشک شدن کند باید توجه داشت که قطعات بسیار نازک برش داده شوند و اینکه گوشت ها از هم فاصله داشته باشند که سریع تر خشک شوند که با استفاده از این روش گوشت تا ۶ ماه نگهداری می شود و در صورت طبخ آن طعم بی نظیری دارد.

قورمه کردن گوشت

از معروف ترین روش های سنتی برای نگهداری گوشت روش قورمه کردن است که در این روش گوشت را با مقداری روغن و آب می پزند و بعد از پختن و جدا کردن آب گوشت را با پیاز سرخ می کنند و بعد از این مرحله گوشت سرخ شده همراه با پیاز را نمک اندود کرده و در خمره های سفالی با پوست گوسفند و بز که به صورت کیسه آماده شده قرار می دهند و محکم در آن را می بندند و در جای خشک و خنک نگهداری می کنند که با استفاده از این روش عمر ماندگاری گوشت تا یک سال افزایش می یابد. در این روش به علت اینکه گوشت در دمای آزاد هم فاسد نمی شود و در صورتی که در معرض دمای تابش مستقیم قرار نگیرد در مسافرت هم می توان از این گوشت ها استفاده کرد.

نمک سود کردن گوشت

در این روش تمام قسمت های نازک لاشه (دنده، ران، سر راسته و ….) را به قطعات بسیار نازک برش داده و لابه لای آن نمک می پاشند و در انبان می گذارند و در مکان های به دور از آفتاب نگهداری می کنند در این روش عمر ماندگاری گوشت تا حدود ۲ سال افزایش پیدا می کند

منجمد کردن گوشت

با پیدایش یخچال خیال بسیاری از افراد برای نگهداری گوشت و سایر محصولات غذایی راحت شد زیرا می توان به مدت بسیار زیادی محصولات غذایی را بدون ترس از فاسد شدن نگهداری کرد البته بسته به مدت زمان نگهداری و نوع گوشت که گوشت گوسفندی، گاوی و … باشد مدت نگهداری در فریزر متفاوت است زیرا به مرور از کیفیت گوشت کاسته می شود اما این روش نسبت به سایر روش ها بهداشتی تر و سالم تر بوده و هر زمان هم نیاز به گوشت داشته باشیم به راحتی گوشت در دسترس است.

دود دادن گوشت

یکی از روش های بسیار قدیمی برای نگهداری گوشت و ماهی استفاده از روش دودی است که در این روش با استفاده از چوب انواع درختان به خصوص راش و بلوط و یا کود خشک شده گوسفندی برای دودی کردن گوشت گوسفند، گوشت بره، ماهی و …. استفاده می کنند. در این روش علاوه بر پایین آوردن میزان رطوبت موجود در گوشت به دلیل وجود ترکیبات ضد باکتریایی موجود در دود که در گوشت نفوذ کرده و از رشد باکتری ها جلوگیری می کند.